Konto klienta

Konto klienta jest kontem na którym znajdują się wszystkie zamówione usługi: zarejestrowane domeny, uruchomione webhostingi, bazy danych, serwery dedykowane lub usługi Cloud. Interfejs jest dostępny z poziomu strony https://admin.forpsi.pl/ .

Tworzenie konta klienta - rejestracja

W górnym prawym rogu strony www.forpsi.pl znajdziesz przycisk Zaloguj, po kliknięciu którego pojawi się nowe okno z opcją Zarejestruj się.
 
 
 
Po kliknięciu przycisku Zarejestruj się, zostaniesz przeniesiony do formularza rejestracyjnego, w którym należy wypełnić wszystkie pola.
 
 
Po wypełnieniu i wysłaniu formularza, otrzymasz wiadomość e-mail z linkiem pozwalającym ustawić hasło do konta.
 

Jak są przechowywane loginy i hasła klientów?

 
Hasła do kont klientów przechowywane są wyłącznie w postaci odcisku palca, który jest tworzony przez funkcję PBKDF2 (10 000 iteracji). W rezultacie nikt nie może dokonać inżynierii wstecznej by określić na podstawie odcisku palca, jakie hasło wybrałeś. Podczas logowania odcisk palca wprowadzonego hasła jest następnie porównywany z odciskiem zapisanym na koncie klienta. Jeśli zapomnisz hasła, nie możemy Ci go wysłać, podobnie jak obsługa klienta. Konieczne jest ustawienie nowego hasła, wykonanie tzw. Resetowania hasła w administracji. Łącze umożliwiające ustawienie nowego hasła zostanie wysłane na adres e-mail podany w koncie klienta. Zwróć wystarczającą uwagę na wybór bezpiecznego hasła.
 

Logowanie do konta klienta:

1. Wejdź na www.forpsi.pl  i z menu górnego wybierz Administracja lub wejdź na stronę https://admin.forpsi.pl/ .
 
2. Na kolejnej stronie należy wprowadzić uzyskany login oraz hasło do konta.

Przypomnienie danych logowania

W przypadku zapomnienia loginu lub hasła do konta należy postępować następująco:
  • W górnym prawym rogu strony www.forpsi.pl kliknąć Zaloguj.
  • Kliknąć zapomniałeś loginu lub hasła?
 
  • Wprowadzić login lub adres e-mail.
 
  • Następnie na kontaktowy adres e-mail otrzymasz wiadomość zawierającą odnośnik pozwalający na reset hasła.
Uwaga - z powodów bezpieczeństwa, odnośnik w wiadomości jest aktywny tylko przez 15 minut od otrzymania wiadomości.
 

Add Feedback